הטכנולוגיה החדשה של חליטת הקפה – מה קורה בתוך המכונה?
הטכנולוגיות החדשות של חליטות הקפה מאפשרות לכל אחד להנות מקפה איכותי בבית או בעבודה ולקבל קפה איכותי שנטחן מהפולים האהובים עליו בדיוק כמו שהוא אוהב ברמה הגבוהה ביותר, באיכות מצוינת ואפילו להחליט על רמת הטחינה ועובי הגרגירים הטחונים בארומה מושלמת.
מכונת קפה איכותית ניתן למצוא כיום כמעט בכל עסק ובית ממותג מוכר. חובבי המשקה הפופולרי מעדיפים לרוב לרכוש מכונת קפה עם מטחנה כדי ליהנות ממיצוי טעמים של פולי הקפה ומארומה עשירה וייחודית.מכונות קפה לעסק מהדור החדש כוללות מטחנה מובנית לאחר שבמשך שנים היה נהוג לרכוש למשרד מכונה אוטומטית המבוססת על קפסולות קפה. במכונת קפה עם מטחנה מובנית תהליך החליטה טוב יותר.
חליטת אספרסו במכונה מקצועית מתבצע באמצעות לחץ מים גבוה, כאשר המכונה מרתיחה את המים לטמפרטורה הנכונה. יש מכונות המבוססות על קיטור ולא על מים רותחים. לחץ המים או הקיטור במכונה טובה הוא בטווח של 16-20 בר, המים עוברים דרך פולי הקפה שנטחנו לצורה בינונית או עדינה בסמוך למועד הכנת המשקה.
חליטה נכונה בהתאם לסוג הקפה
כאשר מעוניינים לרכוש מכונת קפה לעסק או לבית חשוב לבדוק האם המכונה מבוססת על הטכנולוגיות החדשות ביותר לחליטת קפה. חליטה מקצועית ומתקדמת מבטיחה קפה בטעם עשיר במיוחד עם ארומה נפלא ושכבת הקרמה במינון המדויק והנכון. כך ניתן ליהנות מקפה איכותי וטעים עם ארומה מדהימה ומחוויה נפלאה בכל פעם מחדש.
אספרסו קצר או ארוך
ישראלים רבים אוהבים ללגום אספרסו קצר וחזק, בדיוק כמו באיטליה. חליטת אספרסו כוללת 30 מ”ל של קפה מרוכז בטעם חזק עם שכבה עדינה ודקיקה של הקרמה. כדי להכין אספרסו קצר יש להשתמש בפולי קפה טריים ואיכותיים. למנה אחת של אספרסו קצר יש להשתמש ב-7 עד 8 גרם של קפה קלוי וטחון.
לחליטת אספרסו ארוך משתמשים באותה כמות של קפה, כלומר 7-8 גרם, ומוסיפים יותר מים, כאשר החליטה נעשית עם 45 מ”ל מים רותחים. להכנת אספרסו כפול וחזק יש להכפיל את כמות הקפה.
בסרטון הבא ניתן לראות את טכנולוגית הP.E.P החדשה המאפשרת לנצל את הארומה המקסימלית מהקפה הטחון, בעזרת המים העוברים דרך הקפה הטחון גם בקפה מיוחד מסוג ריסטרטו ואספרסו.
עוד מוצגת בסרטון היא הטכנולוגיה החדשה מסוג I.P.B.A.S – המוסיפה כמות מים קטנה לקפה הטחון ומאפשרת בעצם תוספת ארומה לכל כוס קפה בדיוק על פי סוג הקפה שנבחר.